Beszámoló az V. Volvo-K2 Sí&Snowboard Kupáról

2007. 01. 19, Péntek

A hagyományokhoz hűen idén is január első felében rendeztük meg sí és snowboard versenyünket, amit idén a Volvo, a Raiffeisen Bank és az Energizer támogatott gőzerővel.

 

pic_15
 

 

A helyszín is a szokásos, a legjobban bevált osztrák pálya magyar szájíz szerint – Kreischberg.

pic_2  pic_3

A január 12-14.-i hétvégén több, mint 200 sí és kb. 50 snowboard nevezővel zajlott le ez az összes említett téli sportban meghatározó esemény. Hiszen mind síben, mind snowboardban hivatalos pontszerző versenyként szerepelt a versenynaptárban.

pic_8  pic_7

Az első nap a program szerint egy új versenyszám mutatkozott volna be: a MiniX. Ez síben is és snowboardban is egy elnyújtott óriásműlesiklás pálya lett volna, kisebb terepakadályokkal. Talán a snowboarder cross kissé egyszerűsített változataként lehet a legjobban leírni, de itt az edzést követően mindenkinek egy lehetősége lett volna a legjobb időt futni.

pic_6      pic_10

Volna, volna…Hiszen a tavaszi időjárásban nem tudtak ehhez az attrakcióhoz elég havat lőni a pályakarbantartók, így a verseny helyett egy időmérős edzés állt a versenyzők rendelkezésére a pálya felső részén. Csodák csodája aznap esett vagy 10 cm hó, amit senki sem értett, még a helyi nagy időjósok sem.

pic_5   pic_9

A szombati napon a legnépszerűbb versenyszám, a sí óriás futama zajlott, kicsik, nagyok, profik, és amatőrök valamint mozgássérültek közreműködésével. Az egész nap tartó verseny közel 200 embert hozott lázba, nem beszélve a versenyrendezői gárdáról. Miközben a sízők óriásműlesiklásban versenyeztek, közben parallel folyt a snowboard és sí freestyle verseny, aminek a pálya alja felé eső ugratók adták a helyszínt. Érdekes volt az egyszerre a pályán suhanó és a levegőben forgó versenyzők látványa.

pic_20  pic_21

Az egész napot a jó hangulat és a balesetmentes versenyzés jellemezte.
Az este megkoronázásaként a muraui AK Halle-ban tartott nagyszabású eredményhirdetést említeném, ahol teltház volt, lévén mindenki érdekelt volt a díjakat és a virslit illetően. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit szólítottak a színpadra, ahol tapsviharban vehette át a neki megfelelő helyezésért járó oklevelet és díjat.

pic_23  pic_22

Vasárnap a sí szlalom és snowboard óriásműlesiklás maradt a trilógia végére. Gyönyörű látványként díszítettük fel zászlókkal és kapukkal a befutó pályaszakaszt. Itt is balesetmentes, jó hangulatú versenyben lehetett részünk, amit a pálya alján lévő eredményhirdetés tett még bensőségesebbé és családiasabbá!

Jövőre ugyanitt!

Szöveg: Stico
Fotó: Vörös Nándor (további képek (kb 1000 db) a galériában)